7 Ağustos 2013 Çarşamba

Jean Armel Kana-Biyik- Pitbullun Stoperleşmiş Hali


Her takımın hayali, istikrara sahip, her maç ne vereceğini bildiğin, bireysel hata yapmayan, mücadeleci, takımı benimsemiş, ayaklarına hakim, süratli, taktiksel bilgisi gelişmiş, kademe anlayışı yerleşmiş bir stoper bulmaktır. Bu özelliklere sahip olan bir oyuncu için her takım şartlarını zorlar, hele bir de bu oyuncu bir de genç bir yaşta takımının vazgeçilmezi olmuşsa, tam alınacak oyuncudur.
Jean-Armel Kana-Biyik, AC Le Havre’de yetisti ve 3 yıldır Stade Rennes’de forma giymekte. Kendisi takımın lider oyuncularından ve aynı zamanda Kamerun Milli Takımında da forma giymeye başladı. Sağ stoper, sol stoper ve gerektiğinde sağ bek oynayabilen Kana-Biyik Ligue 1’in en çok gelecek vaat eden stopleri arasında gösterilmekte. Mücadele gücü, sürati ve oyun görüşü ile şimdiden Premier League’e yakıştırılmakta. Genç yaşına rağmen futbolculuk evrimini tamamlamış, komple bir savunmacıdan bahsettiğimizi belirtmek lazım. Kana-Biyik transferi bir yetenek transferi değil, geldiği günden itibaren katkı sağlayacak bir stoper transferi anlamını taşımaktadır.
Ayaklarına hakim ve topu oyuna iyi sokabilen bir stoper olan Kana-Biyik aynı zamanda hızı ile Fransa’da klasikleşmiş hızlı ve patlamalı forvetl
ere cevap verebilen, reaksiyon gösterebilen bir stoper. Oyun içi kaymaları ve kademe anlayışına hakim olan oyuncu aynı zamanda fizik gücü ve kafa toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. 1,83 gibi çok da uzun olmayan bir boya rağmen inanılmaz bir yükselme gücüne sahip olan Kana-Biyik hiçbir şart da kolay düşmeyen, ayakta kalan sağlam bir oyun stiline sahip.
Çok geç olmadan ve bir müthiş stoper daha elden kaçmadan ,düşünülmesi gereken ilk stoper adaylarından birisi olmalı Kana-Biyik. Sakin ve oturmuş futbol altyapısı ile savunmada güven veren Kana-Biyik aynı zamanda izleyenleri rahatlatacaktır ve gelecek yıllar içinde de formasının hakkını verecektir.

0 yorum to “Jean Armel Kana-Biyik- Pitbullun Stoperleşmiş Hali”

Yorum Gönder