7 Ağustos 2013 Çarşamba

ALPASLAN ÖZTÜRK

Belçika’nın Germinal Beerschot takımı formasını giyen sağ bek 19 yaşındaki  Alpaslan ÖZtürk.
Alpaslan Öztürk Belçika’ya göç eden Ardahanlı bir ailenin çocuğu, Belçika’nın köklü takımlarından olan ancak amatör kümede mücadele eden Berchem Sport’un alt yapısında futbola başlayan Alpaslan daha sonra Belçika 1. Ligi takımlarından Germinal Beerschot takımının altyapısına ve sırasıyla 2009 yılında Birmingham takımına transfer oluyor. Dünyanin en kaliteli futbol egitimi verilen Ingiltere Futbol Akademi sisteminden gecen Alpaslan Birmingham’ın U18 takımıyla Steeve Cooper yönetiminde maçlara çıkıyor( Birmingham Akademi’nin koordinatörü Brian Eastick ki kendisi İngiltere U20 teknik direktörü aynı zamanda)  ve 2011 yılında tekrar Germinal Beerschot takımına dönüyor. Döner dönmez ilk 11 de forma buluyor.
Alpaslan’ın toplam oynadığı maç sayısı 60. Bunların 25’i Milli takım, 35 tanesi klüp bazında.
Fiziğine gelecek olur isek Alpaslan 1.86 boyunda uzun ve yaşına göre yapılı bir futbolcu fakat hala fiziksel olarak gelişmekte olan biri;  oyun içerisinde göze çarpan en önemli özelliği ise hızı,driblingleri ve uzaktan çektiği sert şutlar. Kariyerinde 3 gole baktığımızda zaten bütün golleri ceza sahası dışından atılan sert şutlar neticesinde.
Bir sağ bek olarak savunma alanında değerlendirdiğimizde ise Alpaslan sert oynayan bir oyuncu, tekmeye kafa atan cinsten dediğimiz futbolcu kategorisine giriyor bu da onun mücadeleci ve agresif yapısını ortaya koyuyor. Ve fakat bu yönü aslında tehlikeli ve üzerinde çalışılması gereken bi yön, kesici özelliği basit faullerle değilde direk sakatlayıcı hamleler üzerine kurulu. Beşiktaş’tan örnek verecek olursak kesici özelliği Recep Çetin ve Ali Eren Beşerler stilinde tehlikeli bir sertlik.
Milli kariyerine baktığımızda ise Alpaslan daha önce seçimini Türkiye Milli Takımı’ndan yana kullanarak U18 düzeyinde 2 müsabakada sahaya çıktı. Ancak daha sonra Belçika Milli Takımına geçmeyi tercih etti ve Belçika Milli Takımı U18 düzeyinde 7 maç, U19 düzeyinde 11 ve U21 düzeyinde 5 maç oynadı. Milli kariyeri tecrübeli futbolcu Abdullah Ercan ile çalışmış olup, Abdullah Ercan’ın sitemle karışık söylediği sözler mevcut. Oyuncu hakkında “ “Savunmanın her bölgesinde oynar, yalnız bizi kullandı sonra Belçika milli takımına gitti. Çok yetenekli bir oyuncu” demeci ve en önemlisi Belçika U18 ve U19 takımlarında orta saha pozisyonundaki oyunuyla Enzo Şifo’nun kendisi hakkında “söylediği yetenekleriyle bana benziyor’ “ cümlesi de oyuncunun kalitesi hakkında ipucu verebilir.
Genç takımlarda orta sahanın ortası ve kanadında oynayan Alpaslan. Germinal Beerschot la A takıma yükseldiğinde teknik direktör Mathijssen tarafından sağ bek oynatılmaya başlıyor. Yaklaşık 2 senedir sağ bek oynayan Alpaslan ortA saha oynamanın verdiği tecrübeyle bir bek olarak tekniği yüksek bir futbolcu aynı zamanda. Buna ek olarak her iki ayağını da kullanabilmekte ve yer yer sol tarafta da oynayabiliyor.
Genel olarak baktığımızda ise gelişmeye çok müsait bir oyuncu profili çizen Alpaslan’ın eksik noktası oyun içindeki fazla agresif yapısı ve oyun içinde ileri çıkışlarının fazlalığı sebebiyle yer yer savunmada aksaması olarak göze çarpıyor ama 19 yaşındaki bir futbolcu için genel özellikleri ile A takımda ilk “11 de oynayabilecek bir yapıya sahip.
Türk Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan, Antrenör Tahir Karapınar, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner ve Milli Takım Avrupa sorumlusu Erdal Keser tarafından da izlenen Alpaslan Öztürk sezon başında Bursaspor, devre arasında ise Trabzonspor’un gündemindeydi.
Son olarak; Belçika U21 – Türkiye U21 maçında Belçika forması giyen Alpaslan Türk Milli takımına attığı gol sonrasında sevinmemiş olup, stad içinde asılı olan Türk Bayrağı’na gidip selam duruşu ve yine Belçika Milli Takımı ile çıktığı maçta İsrail’e karşı attığı golden sonra attığı golü Filistin Halkına armağan etmiştir.

0 yorum to “ALPASLAN ÖZTÜRK”

Yorum Gönder